סרטן שד גרורתי וגיל: האם שכיחות המחלה עולה עם השנים?

נושמת לרווחה

שכיחותו הגבוהה של סרטן השד בקרב נשים, מעלה שאלות חשובות גם לגבי גרורותיו. סיכמנו עבורך את כל המידע שחשוב לדעת לגבי גיל, לצד מידע שרלוונטי גם לנשים צעירות ללא היסטוריה רפואית

ההתמודדות עם סרטן השד, שבו הגידול הוא מקומי או התפשט רק אל רקמות סמוכות, שונה מהגישה כלפי סרטן שד גרורתי – שבו התאים מופיעים גם באיברים מרוחקים יותר. סרטן השד עשוי להיות בעל סיכויי ריפוי גבוהים יחסית, בשל מבחר אפשרויות טיפול הזמינות לחולות. במצב בו התאים כבר הגיעו אל איברים מרוחקים, החל מהעצמות ועד לריאות, המטרה העיקרית היא לשלוט במחלה ולחיות לצדה – תוך פגיעה מינימלית באיכות החיים, עד כמה שניתן. 

במקביל לעלייה באבחוני חולות עם סרטן השד, צפות גם שאלות רבות לגבי סרטן שד גרורתי. אחת מהשאלות שמעניינות נשים רבות בהקשרי סרטן שד גרורתי היא שאלת הגיל. חלק ניכר מהחולות המאובחנות עם סרטן שד גרורתי הן אכן נשים בוגרות יותר, בדגש על מי שכבר חצו את גיל המעבר. ההנחה היא שהסיכוי להתפתחות המחלה עולה עם הגיל, אך חשוב לשים לב כי הגיל הוא לחלוטין לא המאפיין היחיד שמשפיע בהקשר הזה, וקיים גם אחוז של נשים בקבוצת גיל צעירה יותר שמאובחנות במחלה.

בנוסף, יש לשים לב לכך שאצל נשים צעירות סרטן השד עשוי להיות מאובחן בשלב מתקדם יותר, וגם הסיכון שלו להפוך לגרורתי עלול להיות גבוה יותר. מכאן, שלמרות שהסיכון להופעת סרטן שד גרורתי אצל אישה צעירה הוא נמוך יותר, היא עלולה להתמודד עם מחלה “אגרסיבית” יותר. 

חשיבותן של בדיקות סקר

על אף המודעות הגוברת לנושא, חלק מהנשים עדיין מניחות כי בדיקות סקר תקופתיות מיועדות רק לנשים בגיל מתקדם. מדובר כמובן בתפיסה שגויה – חשוב לבצע בדיקות כירורג שד שנתיות כבר מגיל 30, כאשר מגיל 45 ומעלה ניתן לבצע גם ממוגרפיה ללא היסטוריה רפואית. נשים בעלות היסטוריה רפואית או גורמי סיכון מסוימים, צריכות כמובן להיוועץ עם הרופא לגבי תוכנית הבדיקות המותאמת עבורן.   

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back To Top